Alla nyheter
Har du frågor och funderingar?
Kontakta Charlotta Eriksson, charlotta@pluralis.se,
070-140 33 47.

Kärlek och omtanke tog priset

Det blev vinst för Vaccine Forwards kampanj i Giva Sverige prestigefyllda tävling. Kampanjen uppmanar varenda sörmlänning att bidra med vaccinationer mot covid-19, till förmån för människor i fattiga länder. En av initiativtagarna bakom Vaccine Forward är Pluralis styrelseordförande Katarina Svensson.

Vaccine Forward är en ideell organisation som samlar in pengar för att människor i världens fattigaste ekonomier ska ha råd att vaccinera sig mot covid-19, för att undvika att viruset muterar och kommer tillbaka. Insamlingen görs via digitala betalplattformar och sociala mediekampanjer och vänder sig både till privatpersoner och företag.

Sörmlandskampanjen tog priset

För att få draghjälp vände sig Vaccine Forward till Lena Högfeldt, vd på Länsförsäkringar i Södermanland. Med uppmaningen ”Skänk med hjärtat” lyckades hon samla lokala aktörer för att bidra till Vaccine Forward. Målet är 300 000 vaccinationer – en från varje sörmlänning. Nu prisas Lena Högfeldt för sin insats som ”Årets givare 2021” av Giva Sverige, som främjar innovation och professionalism som stärker engagemang och intäkter för ideell sektor.
Och ingen är gladare än en av eldsjälarna bakom Vaccine Forward:
– Covid-19 har påverkat hela vårt samhälle och jag kände tidigt att jag ville vara med och hjälpa till men visste inte riktigt hur. Genom Vaccine Forward har jag kunnat bidra med min, och några av mina kollegors, kompetens för en viktig sak, säger Pluralis styrelseordförande Katarina Svensson som också driver företaget June i Pluralis lokaler.

Kärlek och omtanke smittar också

När det gäller skyddet mot covid-19 är Vaccine Forwards grundtanke att ingen är säker förrän alla är säkra. Den bygger på att ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
­– Engagemang i samhällsviktiga frågor är något som är viktigt för oss på June. Därför var det självklart för oss att arbeta med det ideella projektet Vaccine Forward. En av våra uppmaningar är att kärlek och omtanke är smittsamt och det är det bevisligen, säger Katarina Svensson.
Och visst är det smittsamt. Även Pluralis gav en julklapp till Vaccine Forwards insamling förra året.

Många som hjälps åt

Vaccine Forward bildades 2021 och har i skrivande stund samlat ihop över 200 000 vaccinationer. Organisationen drivs ideellt av ett tjugotal personer inom olika branscher och med olika kompetenser.
Tillsammans med kollegorna Johan Middlemiss LéMon och John Eriksson på June bidrar Katarina Svensson med att framförallt leverera en digital plattform med en avancerad betalningslösning.
– Vi har tidigare byggt liknande lösningar till kunder inom tv/media, därför var det rätt lätt för oss att snabbt kunna lansera Vaccine Forwards plattform, säger Johan Middlemiss LéMon, projektledare på June.

 

Vinnarna ovan: John Eriksson, Katarina Svensson och Johan Middlemiss LéMon.

 

Läs mer om:
June. Både Katarina Svensson, Johan Middlemiss LéMon och John Eriksson jobbar till vardags på media- och techföretaget June, som är en av Pluralis hyresgäster.

Vaccine Forward är en ideell organisation som samlar in pengar för att människor i världens fattigaste länder ska ha råd att vaccinera sig mot covid-19. Du kan också bidra. För bara 85 kronor kan du vaccinera någon mot covid-19 som bor och lever i ett fattigt land.

Priset för Årets givare 2021 går till Lena Högfeldt, Länsförsäkringar Södermanland, för sitt lokala initiativ för ett gott och globalt ändamål. Hon har lyckats motivera tre sörmländska bolag och deras kunder till att bidra med vaccinationer mot covid-19 för Vaccine Forward. 

Giva Sverige är en branschförening som arbetar för tryggt givande med drygt 170 ideella medlemsorganisationer med olika ändamål. Gemensamt för dem alla är viljan att bidra till en bättre värld.